Ας μη γελιόμαστε. Το πάρτυ του παιδιού μας για τα γενέθλιά του μπορεί να κοστίσει μια μικρή περιουσία. Το φαγητό, η τούρτα, η αίθουσα, ο dj, ο ταχυδακτυλουργός ή ο κλόουν αλλά και τα δωράκια για κάθε παιδάκι στο τέλος του πάρτυ μπορούν να εκτοξεύσουν τον προϋπολογισμό και να σας κάνουν να αναρωτιέστε αν άξιζε πραγματικά όλο αυτό το έξοδο απλά για ένα πάρτυ. Από την άλλη, πώς μπορεί κανείς να αρνηθεί όταν του το ζητάει το παιδί του; Μήπως τελικά υπάρχει λύση να πούμε ναι σε αυτή την επιθυμία χωρίς όμως να χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη;

 

Η απάντηση είναι πως υπάρχει λύση. Όμως, επειδή στη ζωή δεν χαρίζεται τίποτα, αυτό που θα γλιτώσουμε σε χρήμα θα το χάσουμε σε χρόνο. Αλλά τελικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο. Καταρχάς, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του φαγητού, αν κάνουμε το παιδικό πάρτυ το πρωί και όχι το μεσημέρι. Το πρωί δεν απαιτείται να σερβίρουμε φαγητό, αλλά κάποια snacks, χυμούς για τα παιδιά και καφέ για τους γονείς. Τα snacks αυτά μπορούμε κάλλιστα να τα φτιάξουμε οι ίδιοι. Μερικές μπόμπες, κεφτεδάκια και κάποιο κέικ είναι ό,τι πρέπει και ίσως εισπράξουμε και θετικά σχόλια για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας.

ιδεες για τελειο παρτυ

Από εκεί και πέρα, πρέπει να φροντίσουμε ιδιαίτερα για την ψυχαγωγία των μικρών μας καλεσμένων, διότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να αρχίσουν να τρέχουν άσκοπα ή να τσακώνονται επειδή βαριούνται παρασύροντας στο πέρασμά τους τα πάντα. Καθώς λοιπόν βασικός μας στόχος είναι να οργανώσουμε ένα αξέχαστο πάρτυ για όλους, η διασκέδαση πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Κάποιος ανιματέρ είναι φυσικά η ευκολότερη και πιο σίγουρη λύση για την επιτυχία, όμως είναι συγχρόνως και η πιο ακριβή. Αν δεν θέλουμε να προσλάβουμε κάποιον επαγγελματία, ίσως πρέπει να σκεφτούμε αν μπορούμε εμείς ή κάποιος από τους φίλους μας να αναλάβει το ρόλο του κλόουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να τα πηγαίνουμε καλά με τα παιδιά και να έχουμε υπομονή. Και φυσικά να κάνουμε μερικές πρόβες στα τρικ που θα κάνουμε.

 

Αν, από την άλλη, δεν έχουμε καμία επιδεξιότητα σε αυτά τα θέματα και δεν τολμούμε ούτε καν να το προσπαθήσουμε να βαφτούμε και να υποδυθούμε τον κλόουν, μπορούμε να δώσουμε σημασία σε άλλα θέματα ψυχαγωγίας. Έτσι, μπορούμε να έχουμε διαλέξει από πριν τα τραγούδια που θα παίξουν στο πάρτυ χωρίς να χρειαστεί να προσλάβουμε κάποιον dj ή να έχουμε σκεφτεί παιχνίδια, τα οποία θα απασχολήσουν τα παιδιά δημιουργικά, όπως οι μουσικές καρέκλες για παράδειγμα.

 

Τέλος, για το ζήτημα με τα δωράκια, η απάντηση είναι απλή. Μάλλον πρέπει κάποιος να σταματήσει αυτό το ξενόφερτο έθιμο που δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν. Οι γονείς ξοδεύουν πολλά χρήματα για να πάρουν δωράκια σε όλα τα παιδιά και τελικά τα παιδιά δεν τα εκτιμούν και πολύ, αφού το δωράκι είναι αναγκαστικά κάτι μικρό και ίδιο για όλους τους καλεσμένους. Συνεπώς, δεν έχει κανένα νόημα και πρέπει από κάποιον να γίνει η αρχή. Ούτως ή άλλως, αν το πάρτυ έχει στεφθεί από επιτυχία, κανείς δεν θα δώσει σημασία σε αυτό. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε μία pinata, έτσι θα σας έρθει πιο οικονομικά, τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους και θα φύγουν κερδισμένα όλα τα παιδιά από το παιδικό πάρτυ.

Blog