Η διοργάνωση παιδικών πάρτυ είναι μια δύσκολη διαδικασία, στην οποία πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη και να δοθεί προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμα, όμως, και αν τα κάνατε όλα τέλεια, υπάρχουν μερικά λάθη που γίνονται συχνά και μπορούν κυριολεκτικά να καταστρέψουν το παιδικό πάρτυ μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΤΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ

Το πρώτο μεγάλο ζήτημα είναι η ημερομηνία του πάρτυ. Αν δεν τσεκάρετε το ημερολόγιό σας και δεν μιλήσετε και με άλλους γονείς, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο που θέλετε να κάνετε το πάρτυ δεν είναι κάποια αργία, οπότε οι περισσότεροι θα έχουν φύγει, ενώ βεβαιωθείτε ότι μιλήσατε και με τους γονείς του καλύτερου φίλου του παιδιού σας και πως δεν θα κάνει και εκείνος την ίδια μέρα κάποιο πάρτυ (στατιστικά όχι και τόσο πιθανό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!) Επιπλέον, σκεφθείτε με προσοχή και την ώρα του πάρτυ. Τα παιδικά πάρτυ, ειδικά αν αφορούν παιδιά μικρότερης ηλικίας, πρέπει να γίνονται σε ώρες που δεν επηρεάζουν τον ύπνο. Έτσι, μεσημέρι ή αργά το απόγευμα δεν είναι πολύ καλή ιδέα, αφού και στις δύο περιπτώσεις τα παιδιά θα είναι κουρασμένα και ως εκ τούτου νευρικά. Το καλύτερο χρονικό διάστημα είναι είτε το πρωί είτε νωρίς το απόγευμα, έτσι ώστε τα παιδιά μόλις να έχουν ξυπνήσει από το βραδινό ή το μεσημεριανό ύπνο και να έχουν όρεξη για παιχνίδι.

imerominia

ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Ένα άλλο θέμα είναι οι προσκλήσεις. Μην αφήσετε το τύπωμα και την αποστολή τους για τελευταία στιγμή, γιατί αφενός μπορεί να γίνει πάνω στη βιασύνη κάποιο τυπογραφικό λάθος και αφετέρου αν ο γονιός λάβει αργά την πρόσκληση υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχει κανονίσει με το παιδί του κάτι άλλο για εκείνη την ημέρα. Επιπλέον, φροντίστε προσωπικά για την παραλαβή των προσκλήσεων από τους γονείς και όχι τα παιδιά. Παλαιότερα, συνηθιζόταν στα παιδικά πάρτυ να δίνουν τα παιδιά τις προσκλήσεις στους φίλους τους στο σχολείο, όμως τώρα, στην εποχή των emails, δεν είναι καλύτερα να στείλετε την πρόσκληση στο email του γονιού και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο;

prosklisi

ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

Την ημέρα του πάρτυ, δυστυχώς πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε το πάρτυ σε κάποιον ανοιχτό χώρο, όπως τον κήπο ή την πυλωτή, πρέπει οπωσδήποτε να έχετε καταστρώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση βροχής ή κρύου. Αυτό, βέβαια, σημαίνει για εσάς διπλή δουλειά, αφού θα πρέπει να έχετε κάνει ετοιμασίες και μέσα στο σπίτι, όμως διαφορετικά μία βροχή θα μπορούσε να τα χαλάσει όλα μέσα σε δευτερόλεπτα.

exoteriko-party

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Επίσης, ένα λάθος που μπορεί να σας φέρει σε σύγκρουση με τους γονείς είναι το να έχετε ετοιμάσει παχυντικό φαγητό με πολλά λιπαρά και γλυκά. Αν το κάνετε, κάποιοι γονείς θα δυσαρεστηθούν, δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να φάνε όλες τις λιχουδιές και αυτό μπορεί να φέρει γκρίνιες και τσακωμούς. Το καλύτερο είναι να έχετε ποικιλία και καθένας να μπορεί να διαλέξει ό,τι προτιμά.

fagito

Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Τέλος, ένα πολύ συχνό λάθος στα παιδικά πάρτυ είναι οι γονείς να μην έχουν προνοήσει σχετικά με τη διασκέδαση των παιδιών. Αν δεν έχετε κλείσει κάποιον κλόουν που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα για αρκετή ώρα, πρέπει εσείς να οργανώσετε κάποιες δραστηριότητες, γιατί είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να υπάρχει δομή και να έχουν συγκεκριμένα πράγματα να κάνουν. Διαφορετικά θα βαρεθούν, δεν θα περάσουν καλά και θα δυσανασχετήσουν χαλώντας το γιορτινό κλίμα.

klooun

Blog