Κάθε γονιός το ξέρει καλά. Τα μικρά παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν κυριολεκτικά από μέρα σε μέρα. Αυτό έχει αντίκτυπο σε κάθε τομέα στη ζωή τους και φυσικά επηρεάζει και τα παιδικά πάρτυ. Η διοργάνωση του παιδικού πάρτυ του παιδιού σας πρέπει, λοιπόν, να λάβει υπόψη κάποιες παραμέτρους που ισχύουν για κάθε ηλικία, για να περάσουν όλοι καλά.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Το πρώτο πάρτυ του παιδιού σας, όταν εκείνο γίνεται ενός, είναι περισσότερο ένα πάρτυ για εσάς, για να γιορτάσετε την πρώτη επέτειο που γίνατε γονιός, αφού ούτως ή άλλως το παιδάκι σας δεν αντιλαμβάνεται ακόμα την έννοια του πάρτυ. Έτσι, δεν θα είναι περίεργο αν δεν καλέσετε άλλα μωράκια, αλλά μόνο τους αγαπημένους σας φίλους, με τους οποίους θα σβήσετε όλοι μαζί το πρώτο κεράκι. Αν καλέσετε και άλλα παιδιά, φροντίστε το πάρτυ να μη διαρκέσει πάνω από μία ώρα, για να μην διαταραχθούν οι ώρες του ύπνου των μωρών. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τίποτα άλλο.

first-birthday

ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ 2 ΚΑΙ 3 ΕΤΩΝ

Στην ηλικία των δύο και των τριών τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους και το γεγονός ότι γίνεται ένα πάρτυ προς τιμήν τους. Το πρόβλημα σε αυτή την ηλικία είναι πως τα παιδιά δεν είναι ακόμα τόσο κοινωνικά ώστε να παίζουν ομαδικά παιχνίδια, αλλά προτιμούν να κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο και να παίζουν παράλληλα με τα παιχνίδια τους. Επιπλέον, είναι πολύ ζωηρά και η διάθεσή τους αλλάζει από στιγμή σε στιγμή, με αποτέλεσμα να ενδέχεται να δημιουργηθούν τσακωμοί και γκρίνιες. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών η συνεργασία με κάποιον κλόουν δεν συνιστάται ακόμα, αλλά είναι καλύτερο να προμηθεύσετε τα παιδιά με διάφορα ασφαλή παιχνίδια για να παίξουν ανενόχλητα. Τα δίχρονα και τα τρίχρονα είναι πολύ κτητικά, οπότε καλό είναι να κρύψετε τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σας, για να μην αισθανθεί ότι του τα παίρνουν και απειλείται.

second-birthday

ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ 4 ΚΑΙ 5 ΕΤΩΝ

Η ηλικία των τεσσάρων και των πέντε είναι μια όμορφη ηλικία για παιδικά πάρτυ, καθώς τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια και φαντασία. Η συνεργασία με κάποιον κλόουν κρίνεται απαραίτητη σε αυτό το στάδιο, διότι διαφορετικά η διασκέδαση θα γίνει ένας πολύ απαιτητικός αγώνας δρόμου με την πιθανότητα να βαρεθούν τα παιδιά. Κουκλοθέατρο, θεατρικές παραστάσεις στις οποίες θα συμμετέχουν, μαθήματα ζαχαροπλαστικής και πηλού είναι οι τέλειες δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς σας καλεσμένους.

fourth-birthday

ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ 6 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

Από την ηλικία των έξι και πάνω τα παιδιά είναι πολύ απαιτητικά στην διασκέδασή τους, αλλά ταυτόχρονα έτοιμα να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να καθίσουν ήσυχα για να πετύχουν κάποιο στόχο. Έτσι, ο κλόουν θα οργανώσει ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια μυστηρίου ή ακόμα και επιτραπέζια παιχνίδια με συγκεκριμένους κανόνες, αν ο αριθμός των παιδιών το επιτρέπει. Επίσης, τα παιδιά ενδιαφέρονται και για εξωτερικές δραστηριότητες και αθλοπαιδιές, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο παιδικό πάρτυ σε κάποιον αθλητικό χώρο.

sixth-birthday

Blog